Представяне на мобилния проектор Sony MP-CD1

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Здравейте с брой 257 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Този път с Мишо Дюзев представихме в ефир новия мобилен проектор на Sony – MP-CD1, който е толкова компактен, че може да се побере в джоба. 

Sony MP-CD1 е супер компактно устройство, което е по-дебело, но горе-долу с размерите на съвременен смартфон. Проекторът може да проектира изображение с диагонал до 120 инча от разстояние около 3.45 метра.

MP-CD1 with iphone L

Резолюцията на образа е сравнително ниска – 854 на 480 пиксела, но пък при моите тестове се оказа, че при добре затъмнено помещение картината е съвсем ясна и по този начин могат да се гледат дори филми. Не е задължително да сте фенове на HBO Go, за да обърнете внимание на този проектор обаче. Бих казал, че е подходящ избор за хората, които имат нужда от средство за презентации и често се налага да показват PowerPoint и Excel документи в различни конферентни зали и офиси. 

Проектор

Sony MP-CD1 използва технологията DLP 32 IntelliBright на Texas Instruments за интелигентно управление на яркостта и консумираната мощност, като предлага висока яркост от 105 ANSI лумена. 

Най-приятната изненада за мен беше, че освен за стандартно ползване с HDMI кабел и връзка с компютър, проекторът може да се свързва чрез допълнителен донгъл и със смартфон. Това се оказа много удобен начин за споделяне на клиповете от ваканцията с приятели.

Проектор

Проекторът може да се поставя на статив, стартира се за 5 секунди, има батерия с капацитет 5000 mAh, който е достатъчен за около 2 часа ползване, а зареждането става през USB Type-C порт. 

Цената на Sony MP-CD1 е в България е около 780 лв. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар