Представяне на ADATA SE800

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От няколко години използвам външна SSD памет с лаптопа си, защото от една страна вградената му е супер ограничена, а от друга – тези компактни устройства дават възможност да пренасям часове видеозаписи и снимки в супер компактни размери. И това е важно за работата ми, особено когато пътувам и трябва да взема със себе си заснети кадри или да разчитам, че имам къде да побера новите. Наскоро ADATA ми изпратиха най-новия си модел от любимата ми серия, който носи името ADATA SE800 и обещава високи скорости, голям капацитет и добре познатото малко тяло с висока защита срещу всякакви бедствия.

Дизайнът на ADATA SE800 не е много по-различен от това, което имаме при модела SE730H, за който ви разказах преди няколко месеца. Тялото е с размери 72.7 x 44 x 12.2 мм, а теглото едва 40 грама. 40 грама! Затова подобен тип външна памет е ценен за мен – защото не изисква да предвиждам никакво място в раницата си за него, а тя и без друго е винаги пълна и тежка.

Ето защо и бих препоръчал устройството най-вече на хората, които пътуват и работят в движение. Защото на бюрото си бихме могли да имаме голяма и тежка външна памет, но ако трябва да я носим напред назад из града или в моя случай – при пътувания в чужбина, нещата стоят по различен начин.

ADATA SE800 @ nixanbal.com

ADATA все така са предвидили висока защита на този мъник, който покрива IP68 стандарт за прахо- и водоустойчивост, а това означава, че дори можете да го потопите в сладка вода и той да оцелее. Разбира се, условието е капачето за USB порта да е затворено, но идеята е, че ако например ви завали пороен дъжд и намокри раницата ви, няма да се притеснявате за съхранените файлове. SE800 също така покрива военния стандарт MIL-STD-810G 516.6, което означава, че може да преживее шокови ситуации като изпускане от височина над 1 метър например.

ADATA SE800 @ nixanbal.com

Нещо различно спрямо предходните модели на ADATA е допълнителният кабел в кутията. Докато при SE730 имаше само един USB Type-C към USB Type-A кабел, а при SE730H той беше Type-C към Type-C (чудесно за собствениците на нов модел MacBook, но не и за мен), при новия ADATA SE800 са включили два кабела. Единият Type-C към Type-C, а другият Type-C към Type-A. Така ще можете да ползвате паметта с всякакви машини, а също и със смартфона си, стига да е Android, който има Type-C конектор и поддържа USB OTG.

ADATA SE800 @ nixanbal.com

Колкото до скоростите – това е друго ключово подобрение спрямо SE730H, като, ако компютърът ви го позволява, можете да получите до 1000 MB/s. Това означава два пъти по-високи спрямо предходния модел.

ADATA SE800 @ nixanbal.com

Така стигам до капацитета, който тук е 1 TB – в пъти по-голям от този на лаптопа, който използвам. Има и версия с 500 GB, но като цяло имайте предвид, че точно този модел на ADATA в момента не се предлага официално у нас. Има опция да потърсите някой алтернативен от серията или просто да го вземете от Amazon или друг чужд онлайн магазин. Цената в amazon.de например е 199 евро за 1 TB.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар