Предстои изготвянето на съдебно-техническа експертиза на строежа в местността „Алепу“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Предстои изготвянето на съдебно-техническа експертиза на строежа в местността “Алепу”. Това стана ясно по време на днешното заседание по делото.

Административен съд-Бургас указа на страните, че следва изготвянето на експертиза, която да установи местоположението на съоръжението, на какво разстояние от брега се намира, в коя зона по Закона за черноморското крайбрежие попада, защитно съоръжение ли е, или част от сграда.

Съдът даде възможност в 7-дневен срок страните да поставят въпроси пред вещото лице, с оглед назначаването на експертизата. “Експертизата трябва да разясни какъв тип съоръжение предстои да се направи по проекта и къде се намира то.

Ние твърдим, че то не се намира на брега, затова считаме, че съдебно-техническата експертиза ще го установи”, поясни адв. Елисавета Василева, защитник на новия инвеститор “Блек сий фемили резидънс”.

Припомняме, че на предишното заседание от държавното обвинение заявиха, че по закон на място е било задължително извършването на оценка за въздействието на околната среда (ОВОС), а не само направената оценка за съвместимост.

Според защитата обаче изготвянето ѝ не е необходимо, тъй като съоръжението не се намира в непосредствена близост до брега, а е по-далеч от него. Тогава съдът отложи делото заради необходимост от събиране на допълнителни доказателства, които бяха представени от представителя на РИОСВ-Бургас.

Следващото заседание по делото ще бъде на 4 октомври.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар