Пред заключената Руска църква миряните на колене молят Свети Серафим да „измоли прошка от Бога за нас – грешните!“

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Миряните от София и страната вече се молят на мощите на Свети Серафим пред заключените порти на Руската църква. Журналистът Ива Капкова и редица потребители публикува във Фейсбук снимки на които се вижда, че хората закачат молитвените си листове на вратите на черквата.

Миряните пред заключените порти на Руската църкваПред входа вярващите поставят букети с цветя в знак на съпричастност и несъгласие с изгонването на руските свещеници от неолибералната ни власт. 

Храмът хлопна врати след като вчера българските власти решиха да експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието на Руската православна църква в София.

Подобно събитие не се е случвало в България досега, казват запознати, както не се е случвало и в други европейски държави. 

Едно от нещата, с които Руската църква в София е най-прочута е това, че хората пишат желанията си на листчета и ги оставят там, за да се сбъднат.

В криптата ѝ е гробът на архиепископ Соболев – Свети Серафим. 

Той бе канонизиран на 26 февруари 2016 г. в катедралата „Св. Александър Невски”, като за първи път в историята и на Руската и Българската православни църкви един светец е канонизиран от две църкви едновременно.

На един от молитвените листове четем: „Свети Серафиме, Моли Бога за нас грешните„.

КритичноБГ припомня, че руският посланик в България Елеонора Митрофанова каза вчера, че свещениците от Руската православна църква „са били извикани в миграционната служба, където им е било обявено, че представляват заплаха за националната сигурност на България и трябва да напуснат страната още днес„. „В същото време те бяха качени на автомобили и отведени до домовете им, за да съберат вещите си, след което бяха закарани до църквата и след това до границата със Сърбия„.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар