Пред Народното събрание ще стане страшно само след няколко дни!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По цял свят датата 1 май е време за социални протести.

В България 1 май 2018 г. ще бъде по-различен от предишните години – точно в 11:00 ч. пред Народното събрание родители ще обявят война на държавата.

Златина Хаджипанайотова, Младен Алексиев, Борислав Петров имат различни истории, проблеми и болка, но и в трите случая става въпрос за децата им. Златина е вдовица с три деца, които не могат да получат нито наследствена, нито персонална пенсия, защото, по думите й законите „са направени така, че децата на работещите хора да не могат да се възползват от т. нар. социални помощи и придобивки“.

В случая на децата й е отказана наследствена пенсия, защото съпругът ѝ е починал след 30-годишна възраст и макар да е работил в страни извън ЕС, няма изискуемия пет години стаж, който да му бъде признат у нас.

Персоналната пенсия пък им е отказана, защото доходът не е под гарантирания минимален доход от 75 лева, информира actualno.com.

Детето на Младен е страда от болест, отключила се вследствие на ваксинация, а, по думите му, държавата му отказва лечение и помощ.

Борислав пък е вдовец и има право на персонална пенсия за детето си, но не я получава. Наследствената е отказана отново заради липса на трудов стаж, при положение, че съпругата му почива на 25 години, малко преди да се дипломира.

Държавата просто я няма, каза той, цитиран от бтв. „Ние, родителите на България, обявяваме код черно, обявяваме война срещу законите, война срещу институциите“, каза Златина. Тя призова всички родители да излязат на тази война и така да застанат зад децата си.

С протеста си и обявяването на код черно символично погребваме бъдещето на тази страна, защото с политиката си в момента към децата и работещия родител България ще спре да съществува. “Искаме държавата да промени приоритетите си.

Искаме детски добавки за всяка българска майка; адекватно безплатно лечение за всяко българско дете, което се нуждае от такова; искаме държавата да отдели пари за кувьози; сираците да получават пенсии.

Искаме от държавата да не бъде мащеха на децата си”, каза Златина. Гостите поискаха и среща с президента Румен Радев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар