Президенството оспорва с документи корупционното разследване срещу Пламен Узунов

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентската институция излезе с официално опровержение на публикация в “24 часа”, появила се и в много други медии, в която се твърди, че Европейската служба за борба с измамите, известна като ОЛАФ, е заподозряла в корупция секретаря на държавния глава – Пламен Узунов.

Според изданието повод за това бил сключен договор на 23 март 2017 г., когато Узунов бе служебен министър на вътрешните работи.


OLAF уличи в корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов

Ето какво гласи опровержението, изпратено до медиите от “Дондуков”2:

“В отговор на отправени въпроси към прессекретариата на държавния глава във връзка с публикация в интернет-платформата на вестник “24 часа”, в която се твърди, че “ОЛАФ заподозря в корупция Пламен Узунов”, изпращаме следното опровержение:

Направеното твърдение в статията на вестник “24 часа” е груба манипулация на фактите. Разследването на ОЛАФ се отнася за сключен договор от МВР на 22 февруари 2018 г., а не на 23 март 2017 г., както е посочено в материала. Въпросният договор, както и анексът към него, са публикувани на интернет-страницата на Министерството на вътрешните работи. От тях става ясно, че този договор е сключен няколко месеца след края на мандата на служебното правителството, в което министър на вътрешните работи е Пламен Узунов.

В имейла до медиите от президенството прилагат е текста на самия договор, както и на споразумението към него, състоящ се от 22 страници.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар