Президентите на САЩ и Мексико се разбраха за нови мерки по границата срещу мигрантите

Президентите на САЩ и Мексико се разбраха за нови мерки по границата срещу мигрантите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

САЩ и Мексико планират да се борят с незаконната имиграция по общата си граница, се казва в съвместно изявление от днес на американския президент Джо Байдън и на мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, цитирано от Ройтерс.

Двамата лидери са провели вчера телефонен разговор, в който са се обединили около идеята да наредят на правителствата си да вземат мерки за намаляване на броя на незаконните преминавания на границата, както и да обърнат внимание на икономическите проблеми и на проблемите в сферата на сигурността, които карат хората да мигрират.

“В краткосрочен план двамата лидери наредиха на екипите си в сферата на националната сигурност да работят заедно в името на незабавното прилагане на конкретни мерки, които значително да намалят броя на незаконните преминавания на границата”, се казва в съвместното изявление на Байдън и Лопес Обрадор.

Демократът Джо Байдън, който ще се бори за преизбиране като президент на изборите в САЩ на 5 ноември, през последните месеци възприе по-твърда линия по отношение на граничната сигурност, след като имиграцията се превърна в една от основните теми за американските избиратели, пише БТА.

Републиканците, включително бившият президент Доналд Тръмп, критикуват президента, като твърдят, че той не се справя с незаконната имиграция.

Американската гранична служба залови през декември рекордните 250 000 незаконни мигранти, припомня Ройтерс, като отбелязва, че през следващите месеци броят на арестуваните мигранти е спаднал – през март те са били 137 000.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар