Президентската предизборна кампания започна преди парламентарната

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Скарване на БСП с Румен Радев може да доведе до разцепване в лявото пространство”

Ясно е, че Борисов няма да бъде повече премиер на България поради ред причини – от вътрешнополитически, до такива от международен характер. Това е последният му мандат.

Не е тайна, че същият се е прицелил в президенсткия пост, където да прекара десет необезпокоявани години от правосъдието и враговтете, които си създаде поради непочтенност и липса на морал в политиката и бизнеса.

Бойко Борисов няма никакъв шанс срещу Румен Радев в президентската надпревара. И той го знае. Радев се ползва с огромно обществено доверие. По тази причини отсега Борисов действа на всички фронтове за дискредитирането на Радев (неуспешно) и най-вече за това – по възможност да не се кандидатира за втори президентски мандат.

В тази посока работят и ДПС, отвътре в БСП (с определени фигури около Корнелия Нинова), макар че електоратът и членовете на БСП изразяват пълна подкрепа за Радев. БСП не е Корнелия Нинова, Калоян МетодиевНора Стоичкова и Валерия Велева. Нито пък партийната БСТВ.

Ще подчертая нещо много важно! Румен Радев не беше избран за президент през 2017 година заради БСП, а въпреки БСП, защото за него гласуваха хора от целия политически спектър – и леви, и десни, и центристи…, както и безпартийни. Ролята и подкрепата на левицата бе голяма, безспорен факт, но не всичко се дължи на нея. Водещ фактор бяха качествата, ерудицията, личността и светлото минало на Румен Радев.

Едно е сигурно – президентската предизборна кампания започна преди парламентарната.

Интересна е и гледната точка в интервюто на Първан Симеонов пред БНР.

Социологът не изключи двубой между Бойко Борисов и Румен Радев на предстоящите президентски избори, но подчерта, че Борисов не би бил в много добра позиция, защото настоящият президент има обществено доверие.

“Едно скарване на БСП с Румен Радев може да доведе до разцепване в лявото пространство”, прогнозира Първан Симеонов и посочи, че Корнелия Нинова е един от малкото политици, които завършват годината на плюс.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар