Президентството: Внушенията на Гешев за “привикване с есемеси” са лъжа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на антикорупционната комисия, са манипулативни и не отговарят на истината. Това се казва в позиция на прессекретариата на държавния глава във връзка с днешния коментар на главния прокурор Иван Гешев.

“Не може главният прокурор да бъде привикван с есемеси от едно лице, вероятно същия Митко, на когото вероятно президентът Радев е казал да смачка проверката на антикорупционната комисия по отношение на съпругата му”, заяви Гешев по-рано днес пред журналисти.

 

Опитът на главния секретар на президента да се свърже с главния прокурор няма отношение към внесеното от прокуратурата искане за тълкуване на разпоредбата от конституцията, която се отнася до имунитета на държавния глава. За действията на прокуратурата президентската институция научи от медиите впоследствие, се казва в съобщението от президентството. От „Дондуков“ 2 уточняват, че отправената покана към главния прокурор за среща с президента Румен Радев е за предоставяне на информация за поредния шпионски скандал преди годишната пресконференция на президента, която се състоя във вторник.

 

В сряда прокуратурата съобщи, че преустановява всякакви контакти с президентството освен официалната писмена кореспонденция до произнасяне на Конституционния съд.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар