Президентът в Сливен: Отдавна няма значение какво говори бившият премиер

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отдавна няма никакво значение, какво говори бившият премиер. Това обяви в Сливен президентът Румен Радев по повод днешните изявления на партия ГЕРБ, че погазва Конституцията и използва служебния кабинет “за изчегъртване” на предишните управляващи, предава БНР.

“Отдавна няма никакво значение какво говори бившият премиер. Всичко е само в негова вреда и във вреда на неговата партия. Трябва да го осъзнае най-сетне”, каза държавният глава.

В Сливен президентът Радев посети къщата-музей “Хаджи Димитър” по случай 153 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Той разгледа постоянната експозиция и постави цветя пред паметника на майката на войводата Хаджи Маринка Асенова.

“В страната ни има все повече активни хора, които искат да променят България към по-добро – към по-справедливи, по-прозрачни отношения между държава и бизнес, между държава и общество и са готови да изискват повече от политиците”, добави президентът.

Радев бе на посещение в града, придружаван от съпругата си Десислава Радева.

“Образованието трябва да бъде стратегически национален приоритет”, подчерта президентът по време на срещата. Според него е необходимо да се обмислят варианти за предоставяне на повече възможности на завършилите средното си образование да продължат професионалното си обучение, за да постигнат успешна реализация. “Кадровият дефицит за бизнеса може да бъде преодолян именно с по-добро и съобразено с нуждите на бизнеса образование като се отчита и необходимостта от предоставянето на атрактивни възнаграждения”, заяви още държавният глава.

По време на разговора си с президента земеделски производители са посочиха, че европейските субсидии в селското стопанство у нас не се разпределят справедливо и равномерно.

Държавният глава изтъкна, че целта на субсидиите дребните производители да станат по-конкурентоспособни не е изпълнена и дори са се превърнали във фактор за изостряне на неравенствата в сектора.

“Държавата следва да гарантира прозрачна и предвидима бизнес среда”, посочи още Румен Радев.

По думите му така страната ни по-успешно ще привлича чуждестранни инвестиции, което да допринесе за повишаването на жизнения стандарт у нас.

По време на срещата представителите на бизнеса са изразили и надежда, че 46-ото Народно събрание ще прекрати практиката за прокарване на лобистко законодателство и облагодетелстване на отделни фирми за сметка на други.

По-рано днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов даде брифинг с Костадин Ангелов и Даниел Митов.

“Румен Радев се похвали, че служебният кабинет успешно демонтирал предишния. Служебният кабинет не може да си занимава с подобни неща. Нито един президент не си е позволявал да злоупотребява с Конституцията, както го прави Радев. Радев води война срещу част от българските граждани и срещу българската демокрация. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори”, заяви Даниел Митов.

Според Борисов за ГЕРБ е най-добре служебното правителство да остане, тъй като то “ще потопи Румен Радев”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар