Президентът в Трявна: дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Убеден съм, че управляващите трябва да работят така, че да са пълни чекмеджетата на гражданите, а не да пълнят своите собствени чекмеджета, заяви в Трявна президентът Румен Радев.

 

“Всяка власт трябва да води регулярен диалог с гражданите, не да ги залива с пропаганда за небивали успехи. Управляващите трябва да работят така, че да се пълнят чекмеджетата на гражданите, а не да ги изсмукват, за да пълнят своите”, бяха точните думи на президента Радев, цитирани от медиите.
Според него времето за диалог е изтекло.

 

“Времето за диалог изтече, трябваше управляващите да покажат, че мислят за гражданите”, продължи държавният глава.

„Не приемам тази опорка, която цели да представи кризата като конфликт между президент и премиер. Това не е конфликт между две личности и сблъсък между две институции, това е сблъсък на народа с мафиотизираното управление”, заяви Радев.

Според президента единственият изход от политическата криза е оставка веднага.

 

“Сега искат тези от властта с пълните чекмеджета да поканят тези от площада долу с празните чекмеджета да водят диалог. Е, няма как да стане”, добави Радев.

Той посочи, че дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка, с честни избори и с ново доверие, за да е ясно занапред как ще се работи.

Шестнадесетото издание на 4-дневните Славейкови празници, които са под патронажа на президента, тази година е под формата на Славейкова вечер, заради епидемичната обстановка в страната.

По-рано днес беше открита изложбата “Учители и ученици”, в която бяха показани творби на проф. Антон Дончев, доц. Роберт Танев и Антон Георгиев. Празничната вечер продължава с награждаването на отличените в конкурса за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови и концерт на открито, предаде БТА.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар