Президентът: Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно и виждат бъдеще

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват.Това не е само мярката да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас, това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, ние трябва да ги направим такива, с нашия глас, каза държавният глава, след като гласува на предсрочните парламентарни избори в Професионалната гимназия по транспорт “Макгахан” в София, предаде БТА.

Румен Радев каза, че е гласувал за България, в която гражданите живеят достойно и младите хора виждат своето бъдеще, за държава, която принадлежи и работи в интерес на обществото, а не на скрити кръгове.

Попитан какви резултати очаква на изборите, президентът каза, че очаква започнатите промени към по-добро да бъдат необратими.

На въпрос дали очаква да има стабилно правителство след вота, Румен Радев изрази надежда, че “партиите са извлекли своя урок от предишните избори и ще подходят много по-конструктивно и по-отговорно, за да бъдат на висотата на очакванията на гражданите”.

Попитан дали го притеснява възможността да не се състави правителство, държавният глава посочи, че това трябва да притеснява всички и отново призова да се гласува масово.

Когато имаме висока избирателна активност, това означава, че ще имаме легитимен парламент и надявам се той да роди енергично, предвидимо, легитимно правителство, каза президентът.

Както виждам няма проблем с машините, няма опашки,гласува се бързо, лесно,удобно, коментира още Румен Радев на въпрос за машинното гласуване. Той поздрави служителите от органите на реда, ЦИК, изборната администрация за организацията на изборния ден “за превенцията и профилактиката да се справим най-сетне с уродливото явление на българска демокрация – купения и корпоративния вот”.

В отговор на въпрос на медия от Република Северна Македония дали очаква след избора на новото българско правителство да има промяна на политиката спрямо съседната ни държава, президентът Радев посочи, че политиката на България спрямо Република Северна Македония не зависи от това кое правителство ще бъде на власт и кой парламент.

По думите му тя зависи от това да има открит, конструктивен диалог между Скопие и София и той да се води в една от двете столици, а не в Брюксел, Париж, Берлин. Тук, ние между нас, трябва да се разберем и трябва да е ясно, че зависи от изпълнението на Копенхагенските критерии за членство от страна на Република Северна Македония, посочи Радев.

Какво вие разбирате под “блокада”, попита президентът Радев на въпрос, че правителството в Скопие очаква промени в контекста на “блокадата”. Ние очакваме нашите приятели от Република Северна Македония, нашите братя, най-вече ръководството на държавата сами да вдигнат блокадата, каза Радев.

Тази блокада не е наша, ние очакваме реални, необратими, устойчиви резултати в нашите отношения, така че вие да зачитате Копенхагенските критерии за членство, каза президентът Радев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар