Президентът залага на коалиционно правителство след вота

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев прогнозира коалиционно управление след изборите. Всички изгледи са, че управление ще има без партиите на статуквото, каза той по време на посещението си в Кърджали.

„Ситуацията може да се промени само по един-единствен начин – когато политическите партии осъзнаят, че трябва да има диалог и компромис. Трябва да има общ поглед, насочен към бъдещето на България, а не към тяснопартийните интереси. Тогава ще имаме правителство. При по-предишния парламент дори нямаше желание за диалог. При последния диалогът се случи, но се опита с правителство на малцинството. Сега е време за коалиция“, добави той.

Държавният глава посочи, че ако новата политическа формация на бившите министри Петков и Василев успее да изиграе ролята на компромиса и диалога, ще се стигне до успех.

„В продължение на два парламента имаме стагнация и безизходна ситуация, която се повтаря. Няма да се получи спойка, ако няма нов начин на мислене и осъзнаване на отговорността на партиите пред българския народ. Не една партия трябва да бъде спойката“, допълни Радев.

Президентът изрази надежда изборите на 14 ноември да са още по-честни, като посочи, че все още съществува лошата практика на купения вот. Той добави, че очаква подкрепа и от електората на ДПС, тъй като те са негови приятели.

„Познавам много хора от електората на ДПС. За мен те са приятели, те са ми приятели от детинство и много добре знам отношението на тези хора към мен“, каза още Румен Радев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар