Президентът: Изборите ще са на 11 юли, служебният премиер ще бъде мъж

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Датата на изборите ще бъде 11 юли, каза пред журналисти в пазарджишкото село Радилово президентът Румен Радев в сряда следобед.

“Не мога да разпусна Народното събрание преди 11 май, защото Конституцията изисква тези не повече от 2 месеца”, добави той. Държавният глава посочи, че ако разпусне парламента в петък или понеделник, както се настоява, “това означава, че изборите отиват на 4 юли, а ЦИК не може да ги подготви за тази дата, защото няма да има време – тези 60 дни”.

Запитан как ще изглежда служебният кабинет, Радев каза, че “служебното правителство, както всяко друго служебно правителство, ще служи на България. Това е негов дълг и право по Конституция”. Президентът отказа друг коментар, но отбеляза, че следващият премиер ще бъде мъж.

Румен Радев посети село Радилово по повод празника на населеното място. Той поздрави жителите и гостите на селото и поднесе цветя пред паметника на априлци.

По-късно тази вечер президентът ще бъде в Пещера, където ще присъства на тържествена заря-проверка по повод празника на родопския град.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар