Президентът казва утре, че свиква Народното събрание, преговорите за кабинет – в мол

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев ще свика Народното събрание най-вероятно още до края на седмицата, научи Dir.bg.

Във вторник в „Държавен вестник“ излиза решението на Централната избирателна комисия, с което тя обявява състава на парламента и новоизбраните народни представители в 47-то НС.

Веднага след това държавният глава ще обяви, че свиква Народното събрание и ще издаде указа за целта. Очаква се Радев да насрочи първото заседание веднага. Възможно е това да стане още в сряда след извънреден брой на „Държавен вестник“.

На предишния вот през юли президентът обяви на 16 юли, че свиква първото заседание на 46-ия парламент на 21 юли.

По Конституция държавният глава има едномесечен срок да го направи, но Радев даде заявката още преди седмица, че няма намерение да се бави. Причината е час по-бързо да се състави редовно правителство, което да се заеме с бюджета и другите неотложни задачи пред държавата.

Президентът ще свика първото заседание на НС веднага след обявяването от ЦИК на окончателното решение за депутатите, увериха от екипа му.

Междувременно също утре стартират преговорите за новото мнозинство и правителство. Те ще се водят на неутрална територия – в столичен търговски център.

Преговорните екипи трябваше първоначално да разговарят в НДК, но по последна информация преговорите за бъдещия кабинет ще се водят в мол“Парадайз“, научи Dir.bg. 

Очаква се те да бъдат излъчвани онлайн, както обещаха двамата лидери на водещата формация „Продължаваме промяната“.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар