Президентът нахока Слави и похвали здравния министър – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът нахока Слави и похвали здравния министър

Президентство на Република България

Президентът Румен Радев свика работна среща, посветена на състоянието и тенденциите на развитие на пандемията от коронавирус в страната.

Държавният глава подчерта, че според мнозина здравни експерти сме на прага на следваща COVID вълна и трябва да има ясни мерки и действия на правителството.

“Вече видяхме какво е да се управлява неадекватно, с хаос и некомпетентно, без критерии и без план в лицето на предишната власт”, заяви Радев в началото.

Той поздрави Стойчо Кацаров, че имал задълбочен анализ, но и за първи път подробен план с ясни критерии и показатели

“България е на 3-то място в ЕС по смъртност и на 8-о място в света, което е много тревожно”, подчерта Радев.

“Целта ни не е да затворим държавата, а какво може да се направи така че да остане държавата да функционира в голяма степен”, добави той.

Радев настоя за актуализация на бюджета и попита какво щяло да последва, ако това не стане. Обясни, че парламентът трябвало да даде възможност на министрите да работят, а не да бъдат постоянно в НС и да отговарят на въпроси. По думите му правителството работи в много сложна обстановка.

“Тази криза се застъпва и с много други. Имаме криза и с пожарите. На врата чукат и евентуална мигрантска и политическа криза”, каза още президентът.

Радев индиректно обясни на Слави Трифонов, че не е редно да се отправят упреци към хората, които сме изпратили да помагат в битката с пожарите в Северна Македония “Това е дълг към нашите братя, но се борят и стихията да не идва у нас. Моля да се внимава с оценките”, подчерта Радев.

От своя страна служебния премиер Стефан Янев обясни, че картината с пожарите не е радостна и трябва да сме бдителни.

По повод Северна Македония, Янев заяви, че съзнателно са изпратили екипи. “Ако някой има съмнения да пита хората в Благоевград какъв дим имаше и какъв въздух са дишали”, заяви още Янев и допълни, че ще може да се намерят резерви, за да се вземе решение, с което да се подпомогнат засегнатите от пожарите хора.

Той препоръчва на Стойчо Кацаров да бъдат гъвкави в мерките, бизнеса да е отворен и освен маски, да се носят и ръкавици.

На свой ред социалният министър Гълъб Донев обяви, че помощта от 540 лв. на семейството на загиналите горски е определено според закона. Затова МС обсъжда възможността да се отпусне целева помощ, за да може семействата им да бъдат компенсирани чисто финансово, защото емоционалната това е невъзможно.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар