Президентът на Барселона обясни как се стигна до раздялата с Меси – Футбол свят – Испания

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде специална пресконференция, в която да обясни как се стигна до раздялата между клуба и Лионел Меси.

„Тук съм, за да обясня какво се случи с Лео Меси. Първо искам да кажа, че получихме лошо наследство и сметката за заплатите представлява 110% от приходите на клуба. Правилата, с които управляват Ла Лига, отбелязват някои ограничения и ние няма как да ги пренебрегнем. Това го знаехме, откакто пристигнахме в клуба. Цифрите, които направихме след първите прогнози на одит, са много по-лоши от това, което ни беше казано и това, което очаквахме. Това доведе до много по-големи загуби и дългове. Имаме текущи договори и заплати с големина, които не позволяват да се вмъкнем в правилата на лигата“, заяви Лапорта.

„Финансовият фейърплей в Ла Лига е различен и критерият за пари не се спазва. Не можахме да се вместим в първия договор на Лео Меси, който ще обясня подробно. За да има този фейърплей, Барселона трябваше да подкрепи договор, който да служи като ипотека на клуба в продължение на половин век. Не желая да ипотекирам правата на клуба за никого. Имаме институция, която е пред всичко, дори и за най-добрия играч в света. Винаги ще му бъдем благодарни“, добави още той.

“Причините, поради които не успяхме да постигнем споразумение са много обективни – икономическото положение на клуба и инвестицията от това. Надхвърлихме бюджетът ни за заплати. Нямахме време да обърнем тази ситуация. Договорът на Лео означаваше приемане на споразумение, което не беше от полза за Барселона. Меси искаше да остане в клуба, както и ние. Волята на играча беше решаваща. Искам да благодаря на страните, които преговаряха. Най-добрият играч в света има други предложения и дойде моментът, в който трябва да оставим емоциите навън. Трябва да се придържаме към правилото на Ла Лига, въпреки че смятаме, че е нужно да е по-гъвкаво. Лео заслужава всичко. Той е показал своята благодарност към Барселона и желанието си да остане. Тъжен съм, но съм убеден, че съм направил най-доброто за клуба“, каза президентът на каталунците.

„Лео оставя отлично наследство. Той е най-успешният играч в историята на клуба, оставяйки прекрасна следа в историята на Барселона. Най-добрият сега. Надявам се, че можем да преодолеем този момент и сега започва нова ера. Ще говорим за преди и след Лео. Изказваме вечна благодарност към Меси“, добави още той.

„Не искам да давам фалшиви надежди. Футболистът има и други предложения и има ограничено време. Преговаряхме повече от два месеца и бяхме готови с договора. Меси улесни клуба и смятахме, че контрактът отговаря на Ла Лига, в други страни работи, но тук не е прието. След това преминахме към петгодишен договор, който Лео отново прие. Вярно щяхме да получим пари, но да ипотекираме телевизионните права за половин век не е в най-добрия интерес на клуба. Барселона е над всичко“, заяви Лапорта.

Очаквайте подробности!

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар