Президентът на “ЛУКойл” в България: Нямате картел на горивата – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на

пресцентър МС

Президентът на руската петролна компания “ЛУКойл” Вагит Алекперов, който е на посещение в България, обяви, че картел на бензиновия пазар у нас няма, тъй като сме имали много бензиностанции, които се конкурирали. В същото време той коментира пред журналисти, че са необходими по-строги мерки срещу контрабандата на горива.

Алекперов бе приет от премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Срещата им продължи около час и половина. Двамата са обсъдили пазара на горива, контрабандата и усъвършенстване на законодателството за битката с нея, съобщи правителственият пресцентър.

Алекперов обясни, че в България договаряне на цените на бензина и дизела не е възможно, защото пазарът е много конкурентен – на него работят едни от най големите фирми в бранша.

Алекперов увери, че “ЛУКойл” няма да се оттегля от България и че с разширяване на пазарите си в Турция ще осигури стабилна работа на нефтокомбината в Бургас.

“При толкова много бензиностанции в България няма как да има картел на горивата. Това, че картелът е невъзможен, беше доказано от анализа, направен от държавните органи”, коментира Вагит Алекперов, цитиран от Сега. 

Според президента на руската нефтена компания в българското законодателство има пропуски, които позволяват контрабандата с горива.

“Законодателството на България е не дотам съвършено и изисква подобряване и по-строги мерки срещу контрабандата на горива. Смятам, че всички оператори трябва да работят по едни и същи правила, които да са ясни и за контролните органи, и за обществото. Вярвам, че правителството ще положи повече усилия за преодоляването на този пропуск в закона, от който се ползват недобросъвестни оператори на българския пазар.”, допълни Алекперов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар