Президентът на Румъния номинира Дачиан Чолош за премиер

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира лидера на Съюз за спасение на Румъния – Партия за свобода, единство и солидарност (ССР-ПЛЮС) Дачиан Чолош за кандидат за премиер, съобщи Аджерпрес.

„Реших да номинирам г-н Дачиан Чолош за кандидат за поста на министър-председател“, заяви Йоханис в изявление в двореца Котрочени след днешните консултации с политическите сили.

Йоханис започна консултации, след като правителството на Национално-либералната партия (НЛП) и Демократичния съюз на унгарците в Румъния (ДСУР) начело с Флорин Къцу беше свалено мината седмица с вот на недоверие, внесен от Социалдемократическата партия (СДП) и подкрепен от ССР и Алианса за единство на Румъния (АЕР).

Йоханис подчерта, че в хода на разговорите с парламентарните партии и формации той е повторил значението на управлението на пандемичната ситуация и увеличаващите се цени на енергията, националния план за възстановяване и устойчивост и подготовката за зимата „независимо кой управлява“.

Дачиан Чолош е бивш еврокомисар по земеделието и бивш румънски премиер в периода 2015-2017 г., както и настоящ лидер на групата „Обновена Европа“ в Европейския парламент. В началото на този месец той бе избран за лидер на ССР-ПЛЮС

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар