Президентът на Северна Македония се включи в Прайд парада в Скопие – Балкани – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стотици хора, включително президентът Стево Пендаровски, участваха в Прайд парада в Скопие на 26 юни. Това беше вторият път, в който се организира подобно събитие в Северна Македония.

Освен президента и съпругата му присъстваха и няколко други министри от кабинета. Премиерът Зоран Заев изрази подкрепата си за събитието, което чества многообразието и равенството, във Фейсбук.„ЛГБТ общността има правителствената и моята подкрепа за каузата, която означава равенство и която се проявява свободно в единното ни общество през последните четири години, както в публичното пространство в Скопие от организацията „Скопие Прайд“, написа Заев.


Парадът беше организиран от Националната мрежа срещу хомофобията и трансфобията. Участниците носеха знамена с цветовете на дъгата и банери с лозунги като „Достатъчно криене“.

Няма информация за нарушения на обществения ред. Първият митинг на Прайд в Северна Македония се проведе през 2019 г., но миналогодишното събитие беше отменено заради пандемията от коронавирус.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар