Президентът на Чехия: Шпионският скандал с Русия е измислен!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В извънредно телевизионно обръщение, президентът на Чехия Милош Земан заяви, че цели шест години в докладите на чешките служби за сигурност, не е присъствала информация за „руски агенти“, относно инцидента с взривения склад в село Върбетице,

„Мога да заявя, че в доклада на Службата за сигурност и информация се отбелязва, че няма доказателства и свидетелски показания, че е имало двама чужди агенти, които са били във Върбетице. Когато помещенията на втория склад бяха проверени непосредствено преди експлозията, там не е било открито взривно устройство“, каза още Земан.

Президентът каза още, че в продължение на 6 години в докладите за инцидента не е присъствала информация за „руски агенти“ и сега изведнъж такава информация се появява от нищото.

Земан призова да се изчакат резултатите от разследването на инцидента, преди да се правят окончателни изводи за причините му.
По думите му, по делото все още има много „бели петна”.

Той добави, че се доверява напълно на полицията, прокуратурата и хората, които работят по разследването на взривовете.

Припомняме, че на 17 април министър-председателят на страната Андрей Бабиш обяви, че властите подозират руските специални служби за участие в експлозията в склада за боеприпаси във Върбетице през 2014 г. Малко по-късно през деня Чехия обяви решението си да експулсира 18 руски дипломати от страната.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар