Президентът обяви: Свиквам Парламента в сряда, голямата цел трябва да е пресичане на кражбите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът обяви: Свиквам Парламента в сряда, голямата цел трябва да е пресичане на кражбите

Президентство на Република България

Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от 9 часа. Това ще се случи по възможно най-бързия начин, защото всички очакваме най-сетне в Народното събрание да започне диалог, от който очакваме да има ясно политическо решение с дългосрочна перспектива”. Това обяви президентът Румен Радев на посещение в село Професор Ишириково.

“Сега е моментът за българските политици да си свършат работата. Да намерят обединиение, да намерят пресечни области на техните интереси, които да бъдат интересите на всички нас българите. Всички очакваме от тях да продължат демонтажът на порочния управленски модел, да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността, да намерим най-сетне изход от икономическата криза, от несправедливостта, от бедността. Днес е българската политическа жътва.”, заяви президентът.

“Искам да поздравя ИТН с изборната победа. Това, което направиха вчера беше да отворят вратата към диалог, към намиране на консенсус относно проблемите на българската политическа система”, добави още той.

По повод служебното правителство и идеята то да стане редовно, Радев заяви, че това зависи от депутатите и от желанието на самите министри.

Държавният глава бе категоричен и по темата за уволнението на проф. Асен Балтов от “Пирогов”. “Мога да кажа, че аз съм делегирал пълно право на министрите да определят своята политика, но те трябва да го правят с доказателства. Това е едно от големите очаквания на всички българи. Да се намери модел на българското здравеопазване. Очевидно настоящият модел не работи.”, заяви Радев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар