Президентът отказа да се занимава с изборно райониране – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев категорично отказа да решава кои да са районите при мажоритарен вот, съобщи Нова телевизия. Държавният глава обясни във Варна, че това не е влиза в неговите задължения. Изказването му бе по повод отхвърления на първо четене от парламента проект на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс, където е записано, че президентът като независима институция трябва да се заеме с районирането на страната.

“Модернизация на армията не означава подмяна на едни оръжия с нови, по-съвременни такива. Включва и подмяна на нормативната база и нейното усъвършенстване, организационни промени и грижа за хората”, заяви още Радев.

Според него най-важното е осигуряване на условия за пълноценна подготовка, която да гарантира безопасност, запазване на здравето и живота на военнослужещите и генериране на необходимите бойни способности.

“Нашите летци летят много, много пъти под минималните санитарни стандарти, установени в НАТО. Трябва да направим така, че да гарантираме на тези момчета да могат да изпълняват своята професия при едни добри условия за безопасност”, посочи президентът.

По-късно днес върховният главнокомандващ на въоръжените сили ще посети вертолетната база “Чайка” край Варна. Ще се срещне и с двамата военни, ранени при инцидента с българския военен хеликоптер.

“Тепърва ще бъдат развивани двата проекта, приети от парламента през юни миналата година – за изтребителите и за многофункционалните модулни патрулни кораби”, посочи Радев. “Тези два проекта, особено за корабите, трябва да се развиват с участието на българската отбранителна индустрия. Това означава морската индустрия, концентрирана във Варна, да има своето по-нататъшно развитие”, отсече той. 

“Абсурдно е окарикатуряването на Хитлер да бъде приравнявано с флирта с нацизма”, коментира Радев по повод скандала със снимките на секретаря му по антикорупционни въпроси Пламен Узунов.

Той припомни, че на 9 май е излязъл със становище и е почел победата над нацизма. “Тези политици, които сега искат оставката на Узунов и то с манипулативни аргументи, тогава се направиха, че такава дата не съществува”, коментира държавният глава.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар