Президентът от „Царевец“: Вярата на народа в неговите собствени сили ни е нужна и днес

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„За българите обявяването на независимостта е морална победа, превърнала се бързо в мощен стимул за икономически подем и всеобщ възход. Но преди всичко решителният отказ, решителното скъсване със зависимостите от миналото затвърждава самочувствието и вярата на нашия народ в неговите собствени сили, в способността му да кове съдбата си със свои ръце. Тази вяра ни е нужна и днес“.

Това заяви държавният глава Румен Радев в словото си по време на церемонията на крепостта „Царевец“ във Велико Търново по повод на Деня на Независимостта на България.

„От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме свободата и независимостта на Родината, за да останат онази основа, от която да черпят вяра и сили идните поколения“, посочи президентът.

„На кръстопътя на нашия нов ден нека помним, че нашите предци избраха заедно да градят съдбата си и своето бъдеще на свободни, независими хора. Наш дълг е да пазим и почитаме този свят завет“, призова Румен Радев.

По думите му този дързък акт вдъхновява с проявените твърдост и характер.

„И днес ние се гордеем с нашите предшественици, защото този мащабен исторически акт не е плод на случайност. Независимостта на България е постигната с политическа далновидност и дипломатическа мъдрост, с търпение и разум“, каза държавният глава и завърши словото си с думите:

„Да живее свободна и независима България!“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар