Президентът Радев оглави шествието за 24 Май в Пловидв – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Радев оглави шествието за 24 Май в Пловидв

Радио Пловдив/БНР

Президентът Румен Радев се включи в тържествата в Пловдив по случай 24 май. Той изнесе слово  на площада пред Хуманитарната гимназия, която носи името на светите братя. Преди държавния глава реч изнесе и кметът Здравко Димитров, предаде БНР.Светите братя бяха признати за покровители на Европа.Това е още едно основание, че нашето място сред европейските народи не е случайно,  като имаме бъдеще, основано на славно минало. Често говорим за свободата на словото, но все по-малко за силата и отговорността към него. Мъдростта идва с него, а единственият начин да оцелеем е то, в побъркания ни виртуален свят”, каза в словото си Здравко Димитров.


Президентът заяви, че ако запитаме българите кой е най-обичайният и чакан празник, то единодушно всички ще кажат, че това е  24 май и добави, че Пловдив е орисан да бъде сред първите. 

Доказа го през Възраждането, в борбата за църковна и политическа независимост. Нека помним, че тази пловдивска крепост на духа  е изграждана с всеотдайност, мъдрост и далновидност. Нека тачим нашата история и традиции. Нека днес се преклоним пред всички съвременни будители, пред хората, които обогатяват нашата ценностна система и които носят в себе си достойната искра на знанието!  Това е Денят на чиста и светла радост, Денят на българската азбука, който ни събира край храмовете на българския дух. Виждаме портрети навсякъде на възрожденци, просветители, будители – рицари на знанието”, изтъкна Държавният глава.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар