Президентът Радев: Република Северна Македония трябва да покаже европейска зрялост и уважение към ценностите на ЕС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
България очаква активен двустранен диалог на високо равнище с Република Северна Македония, в който да бъдат разрешени спорните въпроси. Република Северна Македония трябва да покаже европейска зрялост и уважение към ценностите на ЕС. Затова са необходими конкретни и необратими резултати в нашите отношения: преустановяване на езика на омразата към България и фалшификациите на българското културно-историческо наследство, спазване на правата на гражданите, които открито изразяват българската си идентичност.

На срещите си с президентите на Германия и на Франция, Bundespräsident Frank-Walter Steinmeier и Emmanuel Macron, припомних и че България е изпълнила техническите критерии за присъединяване към Шенгенското пространство още през 2011 г. и очаква това да бъде признато от страна на всички европейски партньори.

По покана на президента Макрон и на председателя на Европейския парламент David Sassoli участвах във възпоменателната церемония в Страсбург в памет на Валери Жискар д‘Естен, президент на Френската република (1974-1981 г.). Неговите ярки идеи и непоклатима вяра в общото бъдеще на Европа проправиха пътя на ЕС след падането на Берлинската стена и оформиха визията на поколения за европейското единство.
  Автор: Румен Радев, фейсбук

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар