Президентът Радев се отчете: Доказа се, че снетото доверие към кабинета е правилно решение ВИДЕО – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Радев се отчете: Доказа се, че снетото доверие към кабинета е правилно решение ВИДЕО

Президентство на Република България

Отмина година на бурни, дори драматични събития. В тази турбилентна година президентската институция бе последна бариера против беззаконието, отстояваше интересите на българите у нас и зад граница, каза държавният глава в отчета си на 4-ата годишнина от своя мандат на нарочен брифинг.

Както знаете в началото на миналата година снех доверие от кабинета заради разпада на държавността. Изригналите половин година по-късно протести доказаха правотата на моето решение. Президентската институция не се скри и подкрепи хората с присъствие и призиви. Ние бяхме стожерът, който не допусна гласът на българите да заглъхне в пропагандата на властта.

Що се отнася до коронавируса – не допуснахме да се говорят празни приказки и поискахме държавата да разгърне кампания за подпомагане на народа. Имахме още конкретни искания, Предложенията ни бяха конструктивни, но липсата на навременни адекватни мерки доведоха до здравни, социални и икономически проблеми.

Аз продължих да съм срещу лобизма и налагах вето върху всеки закон, който смятах за недалновиден и вреден на хората.

Продължих със своите срещи из страната и лекциите си в подкрепа на образованието, науката и иновациите. Предложихме ясни проекти с цел да се преодолеят дефицитите, които правителството докара и заложи за бъдещето.

С г-жа Йотова с еотнесохме с голяма ангажираност към предстоящите парламентарни избори. Посочихме опасностите пред провеждането на безопасен и честен вот.

Ангажирани сме към децата в беда.

Очаквайте подробности!

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар