Президентът смаза ГЕРБ: Време да теглим чертата – нови идеи, нови хора, ново доверие в институциите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Време е да теглим чертата, време е за нови идеи, нови хора и ново доверие в институциите. Това заяви в обръщение към нацията в навечерието на парламентарните избори президентът Румен Радев. Той призова за масово участие във вота.

„Приключва един мандат, белязан от скандали, разкрития, протести и икономическа криза. Доверието в старото Народно събрание рухна“, подчерта Радев, като не пропусна да отбележи, че управляващите са отхвърлили призива за предсрочни избори през лятото заради пандемията, а тя „ е още тук, неясно докога“.

 

„Конституцията дава правото на всеки от нас да прецени по-свободен ли е днес, отколкото преди 4 г. По-богат ли е, по-достоен ли се чувства като гражданин на днешна България, отколкото е бил преди. Дали разчита на българското правосъдие, на българските болници, на полицията, на училищата и университетите, в които се образоват децата му – или се налага да плаща повторно за това, за което вече е платил с данъците си“, отбеляза Радев.

Той припомни и че „онзи, на когото поверим хазната, ще може да харчи средствата, за да защитава или, напротив, да ограничава свободата ни“.

„В изборния ден всеки от нас, млад или стар, богат или беден, има своя дял в съдбата на България. Който не гласува, оставя съдбата на родината на произвола на чуждия избор, на контролирания и купен вот, които са печален фактор през годините. Мислете, преценете, гласувайте – в неделя всичко зависи от нас“, призова държавният глава.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар