През първите дни на първото десетдневие май месец се очаква да бъде необичайно по-хладен – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През първите дни на първото десетдневие май месец се очаква да бъде необичайно по-хладен, особено в котловините и по високите полета на Западна и Централна България, където ще има условия и за късни слани.

Валежи от сняг се очакват по планините. Най-ниски ще са температурите около Великден. Времето за Гергьовден ще е облачно, с развитие на мощна купесто-дъждовна облачност на много места, предимно в Западна и Централна България, ще паднат значителни по количества валежи. Висока е вероятността и от градушки. Дневните температури ще са между 14-20°С, а над Източна България малко по-ниски – до 22-24°С.

Очакваната средна температура за месеца ще бъде около климатичната нормата, а именно в интервала 18-22  градуса, в планините – между 13 и 16 градуса в по-ниските части и между 5 и 7 градуса над 2000 метра. Очакваната най-ниска температура в страната ще бъде между 5 и 13 градуса и то точно около 1-ри и 2-ри май.

Това прогнозират от МетеоБалканс за предстоящия пролетен месец май.

Повишение на температурите ще има през последните дни на първото десетдневие. Тогава дневните стойности ще достигнат 25- 30градуса. Дори климатичните модели прогнозират, че ще са с 5-6 градуса над климатичните норми. 

Очакваните валежи през месец май ще са около нормата.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар