През юни Xiaomi е била на първо място по продажби на смартфони в света

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Xiaomi вече успя да се изкачи до второто място в света по продажби на смартфони за второто тримесечие на 2021 г., а сега Counterpoint Research публикува данни, че конкретно през месец юни китайската компания е била на върха. Според анализа през юни Xiaomi за първи път е успяла да се докосне до лидерската позиция на световния смартфон пазар, но това би могло да е временно. 

Откакто започна свиването на пазарния дял на Huawei конкурентната китайска компания Xiaomi се опитва с постоянни и агресивни стъпки да запълни освободеното място, коментират анализаторите от Counterpoint Research. 

Xiaomi

За успеха на Xiaomi през юни е помогнало не само доброто представяне на новите им устройства в Китай, Европа и Индия, но и отстъпването на Samsung, които са имали проблеми с недостига на бройки заради нова COVID-19 вълна във Виетнам, където се произвеждат част от устройствата на корейците. 

Според анализа, ако проблемите във Виетнам продължат, Samsung може да продължи да губи дял за сметка на Xiaomi. Ако обаче продукцията на Samsung се възстанови, класацията може да се размести отново. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар