Премахват бетонните и метални конструкции на автокъщата в Борисовата градина

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заповедта за премахване на бетонните фундаменти с метални конструкции в автокъща „Капитолия“ в Борисовата градина е подписана от главния архитект на София Здравко Здравков, съобщи в профила си във фейсбук кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков.

Демонтираха и последния чадър от незаконното кафене пред Народния театър (снимки)

Той очаква скоро районната администрация да получи заповедта и да продължи по процедурата.

През декември миналата година кметът Трайков изпрати в Направление „Архитуктура и градоустройство“ преписката за премахване на шест железобетонни фундамента с метални конструкции на автокъща „Капитолия“, която се намира в самия парк.

Трайчо Трайков съобщава още, че е разговарял с главния архитект по въпроса за освобождаването на достъпа до 12-те дка общинска собственост, които в момента са заградени заедно с къпалнята „Мария Луиза“. В момента те са заградени към къпалнята, която е частна. Вече имаме актове за общинска собственост и ще махаме оградата, посочва Трайков в социалната мрежа.

Той информира още, че е подписал 14 разрешения за артистична изява на публични пространства в район „Средец“ на дванайсет музиканти, двойка акробати и една жива статуя. В района са одобрени десет места за тази цел, като по наредба условието е да не се използват озвучителни системи.

В края на миналия месец кметът на район „Средец“ спечели и битката с кафето пред Народния театър. По Коледа беше демонтиран и последния чадър на заведението.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар