Премиера за възрастни по стихове на Вапцаров в Кукленият театър в Стара Загора – Култура

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиера за възрастни по стихове на Вапцаров в Кукленият театър в Стара Загора

Куклен театър Стара Загора

Премиерата на „Завод“ по текстове на Никола Вапцаров предстои на 27 и 28 януари от 19:30 часа в Държавния куклен театър на Стара Загора, съобщиха от театъра. Драматизацията и режисурата са на Полина Христова, сценограф е Марина Янева. Автор на музиката е Милен Апостолов, хореограф е Явор Кунчев. Консултант на спектакъла е Веселка Кунчева, а Ина Божидарова е консултант по драматургията.Идеята за театрален спектакъл за възрастни по стихове на Вапцаров е на Полина Христова, която прави режисьорски дебют на сцената на Кукления театър в Стара Загора. В него участват: Анна- Валерия Гостанян, Елица Матева, Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Кирил Антонов, Любен Чанев, Любомир Желев.


Екипът изказва специална благодарност за партньорството на Ромина Славова от Държавната опера в Пловдив за предоставянето му изпълнение на „Кармина Бурана: O fortuna“ от Карл Орф в изпълнение на хор с диригент Драгомир Йосифов и оркестър с диригент Емил Табаков.

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ – Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти 2022.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар