Премиера за Европа на най-модерния боен самолет в света

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-модерният боен самолет в света – американският изтребител F-35 Lightning II*, бе показан за първи път в рамките на изложението “Black Sea Defence & Aerospace Exhibition and Conference (BSDA)” в Букурещ – най-голямото в областта на отбраната, аеронавтиката и сигурността в Източна Европа, съобщи кореспондентът на БТА по информация от организаторите.

Румънския премиер Марчел Чолаку и министърът на отбраната Анджел Тълвар разгледаха отблизо летателния апарат. Чолаку и неговият коалиционен партньор – председателят на Национално-либералната партия Николае Чука, проявиха интерес и към няколко оръжия, изложени на събитието и коментираха възможни инвестиции в областта на отбраната.

Носът на изтребител F-35 Lightning II, изложен в Букурещ

Носът на изтребител F-35 Lightning II, изложен в Букурещ

Снимка: AP/БТА

На откриването на събитието румънският премиер съобщи, че министърът на икономиката Раду Опря подготвя амбициозен проект за румънски дрон. Марчел Чолаку изрази желание да види щанд, посветен на проекта, на изложението догодина.

В рамките на изложението имаше и демонстрация, при която румънски части за борба с тероризма показаха как задържат мними заподозрени.

*Самолети от фамилията F-35 Lightning II на Lockheed Martin в различните й варианти са поръчани от държави партньори като Обединеното кралство, Италия, Норвегия и Австралия, а също и Япония, Южна Корея и Израел.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар