Премиерът: Беше грешка, че чакахме до последния момент да обявим тези правила – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Това, което предприемаме като временна мярка е изцяло провокирано от необходимостта да запазим живота на българските граждани и стабилността на здравната система, защото алтернативата е да затворим държавата“, обясни той.

 

„България се намира в момент на множество изпитания, които можем да преодолеем само с общи усилия. Изправени сме пред сериозни кризи, предизвикателствата са много и аз добре разбирам основанията за негативните обществени реакции“, предължи Янев.

 

„Няма да се оправдам, нито ще защитавам безкритично действията на служежния кабинет. Да, направихме грешки – да се греши е нещо човешко, но същевременно направихме и много положителни стъпки“, смята премиерът.

 

„Грешката ни е в това, че чакахме до последния момент, за да обявим тези правила“, допълни той.

 

Според него категорично не може да се говори за локдаун, а става въпрос за меки мерки.

 

„Въпросът е дали ние заедно, като общество, можем да носим отговорност за своето настояще и бъдеще, затова ви призовавам за малко търпение и разбиране, за повече солидарност и съпричастност“, подчерта Янев.

 

Той призова и политическите партии за адекватно поведение и градивно отношение към проблемите на нацията, защото те нямат партиен профил.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар