Премиерът бил поканен официално в САЩ! Майтап, бе Уили!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

НАДЕЖДАТА – ДОБРА ЗАКУСКА, НО ЛОША ВЕЧЕРЯ
• Премиерът бил поканен официално в САЩ! Майтап, бе Уили!

Майтап, бе Уили, би казал телевизионният герой Алф от едноименния пародиен сериал по повод залелия всичките ни медии фейкнюз, че премиерът Бойко Борисов бил поканен официално във Вашингтон.

А защо новината е фалшива, сочи дословния запис за нея.


Въпрос на Българското национално радио към външната министърка Екатерина Захариева след завръщането й от Вашингтон:

– Можем ли в тази насока да очакваме скоро и посещение на премиера Бойко Борисов във Вашингтон?

– Работим от няколко месеца съвместно с двете посолства – посолството на САЩ в София и с Държавния департамент за осъществяване на визита на премиера Борисов. Надяваме се това да стане в началото на следващата година, в първата половина на следващата година. Разбира се, когато имаме дати, всички ще научите.


Както се вижда от съобщеното, премиерът и правителството ни РАБОТЯТ по въпроса и хранят НАДЕЖДА, че то евентуално и някога може да се осъществи – например в първата половина на годината и ако някога се посочат дати, ще ни го съобщят.

Интерпретацията в медиите, която всъщност е фейк – лъжлива новина, е типичен външнополитически сондаж. Използването на такива прийоми във външната политика е индикация за сериозни трудности в комуникацията между две държави.

Най-малкото подобна визита е проблемна, защото от България САЩ очакват редица конкретни действия, а не техни имитации и голи обещания. Едва след това може да се говори конкретно за организиране и дата на такова посещение.


В нещастието няма друго лекарство освен надеждата, е написал Шекспир.

Елитът у нас все по-явно прибягва към нея след заредилите се нещастия на международното политическо поле.

Вашингтонското фиаско съвпадна с това на конгреса на Европейската народна партия, където при заставането на премиера ни на трибуната ръководството на партията и председателят на Еврокомисията напуснаха, сякаш демонстративно, залата.

(Една бележка – това е оценка и за българската политика през прехода, а не само и единствено за конкретната скандална политика на Бойко Борисов)

Небето е дало на хората три неща като противотежест на трудностите в живота: Надеждата, Съня и Смеха, пише немският философ Емануел Кант.

Засега след тази лъжлива вашингтонско-захариева новина е смехът.

Нашият!

Властта обаче още в съня си!

 

И докато е в съня си, Белият дом ще се мержелее като мираж за нея.

 

Григор Лилов, Фейсбук

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар