Премиерът: Връщаме имоти на „Пирогов“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отстраняваме една несправедливост, която е била допусната в миналото, ощетила е болница “Пирогов” и до днес причинява затруднения на пациентите от лечебното заведение. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното извънредно правителствено заседание.

Премиерът изтъкна решението на кабинета от сряда, съгласно което беше променен статутът на имоти от публична в частна държавна собственост и бяха внесени като непарична вноска в капитала на “УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” ЕАД. Директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов напомни, че през 1997 г., при обособяването на “Пирогов” като търговско дружество, част от имотите, прилежащи към болницата, не са й били прехвърлени.

“Това беше проблем през цялото време. Благодаря за целесъобразното и справедливо решение”, заяви проф. Балтов. Той изтъкна, че имотите ще бъдат използвани за довършване на модернизацията на лечебното заведение. “Може да бъде направено по-мащабно разпределение на площта с цел още по-добрата организация на медицинските грижи”, добави проф. Балтов. Ще има възможност болницата да изгради външна аварийна противопожарна стълба и съоръжение за достъпна среда на хора с увреждания към евакуационната стълба.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар