Германия

Премиерът на германската провинция Саксония Михаел Кречмер се обяви за „бързо замразяване“ на пълномащабната война на Русия срещу Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът на германската провинция Саксония Михаел Кречмер се обяви за „бързо замразяване“ на пълномащабната война на Русия срещу Украйна, която той нарича „украински конфликт“, и за продължаване на руските енергийни доставки за Германия, съобщава Sueddeutsche Zeitung.

Според неговите думи е необходимо да се проведат преговори за примирие възможно най-скоро. По думите на депутата от Християндемократическия съюз „за Украйна ще бъде неприятно да започне такива преговори, но това не означава, че се подчинявате, че отстъпвате територия“.

„Трябва да работим над това тази война да бъде замразена“, казва политикът, а подобни изявления противоречат на линията на правителството и на собствената му партия.

„Войната на Русия е несправедливост и престъпление, но трябва да се признае, че тя хвърля в хаос целия свят и в частност Европа, и ако това продължи, има риск да се загуби икономическата мощ, необходима за организиране на сигурността и поддържане на конкурентоспособността“, казва Кречмер.

Той казва, че с подхода „Украйна трябва да победи Русия“ и „никога повече не трябва да купуваме нефт и газ от Русия“ няма да има преговори за прекратяване на огъня.

„Твърдо съм убеден, че имаме нужда от тези доставки на суровини поне още пет години. Второ, смятам, че трябва да се опитаме заедно да повлияем на руския президент, а също и да убедим Украйна, че всички заедно можем да замразим този конфликт“, казва Кречмер.

Той иска Берлин да бъде посредник между Русия и Украйна, а не страна, която поддържа някоя от двете страни.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар