Путин

Премиерът на Саксония описа разочароващия край на „войната“ на Запада с Русия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Европа вече има политици, които са готови да погледнат трезво на състоянието на нещата и да разберат как ще се развие конфронтацията с Русия, ако конфликтът с Украйна и политиката на санкции продължат.

Интересно изказване по темата направи министър-председателят на федерална провинция Саксония (Германия) Михаел Кречмер, съобщават информационните агенции.

Високопоставеният германец ясно посочи до какво ще доведе засиленият натиск върху Руската федерация. Според премиера опитите да се изолира Москва са много глупаво и опасно начинание.

Политикът отбеляза, че колективният Запад може да постигне почти пълно прекъсване на отношенията между Европа и Русия, но това ще удари преди всичко Европейския съюз. Разбира се, Москва ще търси нови съюзници и ще се насочи към Азия, по-специално към Китайската народна република.

„Много по-опасна за нас е Русия, която е ориентирана към Китай и няма връзки с Европа“, подчерта Кречмер.

Политикът припомни, че през последните десетилетия Европа и Русия са успели да изградят силни връзки, които трябва да бъдат укрепвани. По-нататъшното изостряне на ситуацията ще доведе до най-тъжните последици.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар