Премиерът не издържа на глупостите на Слави: Кой реди кабинета?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Стефан Янев не свържа нервите си нападна Слави Трифонов за глупостите около реденето на неговия кабинет.

„Искам да отбележа, че усещането е, че демократичните процеси не протичат по обичайната си политическа логика. По мое мнение гражданите имат право да знаят отговорите на няколко много важни въпроса. На първо място – кой определя приоритетите? Кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото сформиране?“

Тези остри думи отправи служебният премиер Стефан Янев преди заседанието на кабинета.

Според него гражданите трябва да знаят и как се водят преговорите за подкрепа. И как те ще доведат до стабилно парламентарно мнозинство.

Янев бе категоричен, че е  важно връзката между политическото представителство и гражданите да е ясна и ефективна. Политическото говорене е онзи предсказуем и необходим елемент, който ако не е устойчив, се наказва от избирателите, каза още той.

Припомни, че в началото на юли е проведено извънредно заседание на Съвета по сигурност, където са констатирани редица дефицити в уредбата по водене на този съвет.  В тази връзка назначихме две работни групи, които да направят анализ на дейността. Той ще бъде представен на колективния орган.

Днешната ни задача е да приемем този анализ, а предложените промени в Закона за функциониране на системата за национална сигурност ще бъдат публикувани за обществено обсъждане, съобщи премиерът. Междуведомствена работна група ще предложи нов механизъм и потенциално изработване на нов закон за управление на кризи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар