Премиерът Построи Завод на Домусчиев за 300 млн. лв. с държавни и европейски пари!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Бойко Борисов тържествено откри новия завод за фармацевтични продукти и фуражни добавки на „Биовет“ и Хювефарма“ в Пещера.

Собственик и на двете фирми е олигархът, близък до ГЕРБ Кирил Домусчиев. Инвестицията в новия лъскав завод за фуражи и лекарства за ветеринарната медицина е 300 милиона лева, от които две-трети, а именно 200 млн. лв. са отпуснати от ЕС по плана „Юнкер“. Може би затова по време на церемонията по откриването Борисов посочи лично Жан-Клод Юнкер като един от инвеститорите в завода.

Предприятието ще увеличи с 50 % производствения капацитет на фармацевтичната империя на Домусчиев. В него ще бъдат наети 200 работници. 

„Не очаквах такава огромна мощност да се изгради за толкова кратко време. На тази фирма съм откривал заводи и в Разград, и в Ботевград… а сега и тук“,  заяви Бойко Борисов.

„По плана „Юнкер“ за година и половина строителите работиха неуморно. Над 300 млн. е инвестицията. Сигурен съм, че ще останете впечатлени, ако погледнете вътре. Има страшно много поръчки – за над 100 държави. Още не е заработило, а поръчките са налице! Но най-важното за нас е, че такива заводи дават ръст на българската икономика и създават работни места“, заяви още Борисов.

А на г-н Домусчиев пожелавам: Да ви е честито новото предприятие и да работите с все по-голям капацитет“, разчувства се на финала на речта си Борисов.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Ако оставим настрана премиерските сълзливо-възторжени хлипания по новия завод, който „давал ръст на българската икономика и създавал работни места“, нека видим кой получава този завод и на каква цена. Своеобразният подарък е за най-близкият до ГЕРБ (и лично до сърцето Борисово) олигарх Кирил Домусчиев.

Цената, която Домусчиев плаща за новата перла в бизнес короната си, е ясна: Дава 100 млн. лв., за да получи чистак-бърсак ново фармацевтично предприятие за 300 млн. лв. Масрафът от 100 до 300 се плаща от Европейския съюз с решаващото съдействие на Жан Клод Юнкер… който е известен с това, че на пияна глава най му е драго да мляска Борисов уста в уста. Мисля, че сами можете да се сетите кой от двамата целувкаджии е комисионерът и кой е скритият съдружник на Домусчиев в това предприятие.

Новият завод на Кирил Домусчиев „Биовет“ в Пещера е с европейско финансиране по плана „Юнкер“

Схемата действа от години и благодарение на нея Бойко Борисов наскоро спастри четвъртия си офшорен милиард в долари.

А колкото до наивното възклицание на премиера относно новата придобивка на Домусчиев: „Има страшно много поръчки – за над 100 държави. Още не е заработило, а поръчките са налице!“ Борисов може да се диви театрално за пред публиката колкото си ще, но тъкмо той е причината за това „чудо“ с поръчките. И по точно, причината е в гербаджийския държавен капитализъм по мутренски: Отвори ли се в България някаква солидна бизнес възможност и най-паче производство за износ… първата работа на Борисов и шайката му е да разчистят конкурентните фирми в съответния бизнес ресор. Правят го с цялата репресивно-административна строгост на държавата. Сетне шайката поверява бизнеса на някой от близките си олигарси. Ако последния няма свободни пари, ГЕРБ му намира европейско финансиране… И си ги дундурка тия „славни предприемачи“ Банкянския Татко, а те му се отблагодаряват щедро. 

И пак ще повторим: Благодарение на тази и още една дузина други мафиотски схеми Бойко Борисов наскоро спастри четвъртия си офшорен милиард в долари. Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар