Премиерът-Слънце заяви, че ще си отиде от властта, когато построи магистрала „Хемус”. Изведнъж се размечтах за магистралата. Въпросът е колко време ще се строи.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

МЕЧТА ЗА „ХЕМУС”. Премиерът-Слънце заяви, че ще си отиде от властта, когато построи магистрала „Хемус”. Изведнъж се размечтах за магистралата. Въпросът е колко време ще се строи.

Бях детенце невръстно, когато я започнаха, а още не й се вижда края. И се замислям за мъдростта на хан Аспарух. Ами ако беше направил някоя огромна държава като Китай например. Тогава една магистрала на хилядолетие. Може би!

От друга страна, то на обещанията на Борисов не трябва да се вярва. Всеки път, като ни зарадва, че ще си тръгне, след това се прави на разсеян. И това, което всъщност трябва да се замислим – защо ТОЙ трябва да решава кога да си тръгне. НИЕ трябва да решим, че повече не искаме той да държи властта. НИЕ трябва да го изритаме. А не да чакаме да благоволи да си тръгне. С всички придобивки, естествено.

– ЕСТЕСТВЕНО, ВИНОВНИ НЯМА. След като се раздуха случаят с петдесетте милиона за медицинските сестри, пак се оказа, че виновни няма. Гербав виновен никога няма. Всички са действали правилно, парите ги няма. Това е положението. А това, че тези медицински сестри работят за мизерни пари и за пореден път ги лъжат, предизвиква отвращение. Това не са чистачки, не са трактористи, не са теляци. Това са хора, които се грижат за живота и за здравето на хората. Подигравка. Но е естествено за власт, в която най-горе са илитерати, които смятат образованието за подозрително.

– ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ЛИ МОНИТОРИНГЪТ? До края на месеца се очаква нов доклад по мониторинга върху правосъдната система в България и Румъния. Барни Ръбъла обеща да подаде оставка, ако мониторингът не падне. Всъщност Урсула фон дер Лайен заяви, че мониторингът ще бъде по-всеобхватен върху страните, които не спазват европейските правила, като ще се включат Унгария, Полша и други държави. В същото време, отпадането на мониторинга ще означава, не че сме тръгнали в правилна посока, а че срещу определени услуги, Борисов се е договорил за отпадането му. Политическо, а не практическо решение. А за напредъка е ясно. Колкото повече време минава, толкова повече се засилва диктатурата и подигравката с правото и закона в България. Като се очаква изборът на Номинирания след две седмици да бъде еманация на гаврата с правосъдието.

– ЕДИНСТВЕНО КОРУПЦИЯТА ПРОСПЕРИРА. Само един от инспекторите от ДАИ в Пловдив придобил 12 имота от корупционни схеми. Инспектор! В Пловдив. А сега си представете какво е нивото на висшите държавни позиции. Апартаментите Цецкови са само върхът на айсберга. Корупцията просперира, защото никой не се бори с нея. Няма и как, защото борбата със себе си няма как да се случи. Защото престъпниците са във властта. А тези, които се борят с корупцията, са най-корумпираните. Оглозгаха държавата. И никой не проверява сериозно как човек с една заплата придобива десетки имоти, само колата му е колкото пет годишни заплати и си позволява стандарт, който няма смислено обяснение. Всички го виждат и всички мългат. Омертата управлява!

– АТАКА ИСКА ЗАБРАНА НА СЪЮЗА НА СЪДИИТЕ. Партия Атака иска забрана на Съюза на съдиите. Заради случаят „Полфрийман” и съдия Калпакчиев, който е председател на съюза. Което е безумно. Всеки има право да се сдружава. Още повече, в правосъдието се налага понякога магистратите да имат обща позиция по обществени въпроси. Обединени патриоти пък предлагат забрана на външното финансиране на съюза, както и на други подобни сдружения. Тук изцяло подкрепям. Всяко едно финансиране извън българската държава поставя под въпрос лоялността към българската държава и българския народ. Както и за ценностите, които могат да се изповядват и зависимостите, които винаги ще ги има. Не е редно български организации да се спонсорират от други държави. И тук включвам абсолютно всички. Има начини за финансиране, които да оставят организациите независими. Лошото е, че никой няма да го разреши, защото България отдавна се управлява от чужди сили!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар