Премиерът Стефан Янев обсъжда с бизнеса високите цени на тока (видео)

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Започна срещата на министър-председателя Стефан Янев с членовете на Асоциацията на организациите на българските работодатели. В рамките на срещата ще бъде обсъдена ситуацията на пазара на електроенергия в България, ще участват представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България, на Българската стопанска камара, на Българската търговско-промишлена палата и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

“Високите цени на тока рефлектират върху българския бизнес, частното предприемачество, както и онези енергоемки производства, защото се отразяват на цената на крайния продукт и го правят потенциално неконкурентоспособен”, заяви в началото на срещата премиерът, цитиран от БТА.

Той уточни, че тази среща е заради високите цени на тока на енергийната борса.

Стефан Янев добави, че ще използва тази среща за анализ какво може да се направи. Целта е да се прецени какви са полезните ходове и да се направи опит да се облекчи ситуацията с инструментариума, с който разполага изпълнителната власт. Служебното правителство разчита много на анализа на представителите на работодателските организации, за да се видят проблемите под всеки един възможен ъгъл.

Служебният министър-председател се надява да има резултатна среща.

Очаквайте подробности!

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар