Премиерът Янев рядко се изказва, но днес думите му разтърсиха държавата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В дейността по изграждането на автомагистрала „Хемус“ и в цялата дейност на държавното предприятие „Автомагистрали“ ЕАД има сериозни притеснения за огромни суми, които са преведени на строителни фирми, без да е ясно какво произтича от тях, коментира пред журналисти в Благоевград служебният премиер Стефан Янев, който е на посещение в града.

След допълнителни разследващи действия ще бъдат изнесени нови факти и обстоятелства какво точно се е случвало, посочи Янев. Темата ще има развитие, а обществеността ще знае по какъв начин и за какво са харчени обществените средства, коментира той.

На въпрос очаква ли прокуратурата да действа активно, Стефан Янев посочи, че очаква тя да действа съобразно закона.

Прочети още:   Кирил Петков: Високите цени на тока са заради саботаж на системата

По думите му даването на предварителна оценка за работата на прокуратурата би било спекулация.
Във връзка с изразената позиция на правосъдния министър Иван Демерджиев за оставка на главния прокурор, премиерът каза, че въпросът се поставят от доста време, но важното е не изказване на един министър или предстоящи обсъждания, а какво иска обществото.

Обществото има усещане за липса на справедливост и тази липса трябва да бъде компенсирана, посочи Янев. По думите му това ще стане с реформа в съдебната власт, но тя трябва да е на база широк дебат и на консенсус в Народното събрание, защото предполага и законодателни промени.

Прочети още:   Мащабна акция на ГДБОП, над 10 души са арестувани за строителството на АМ ”Хемус”

По отношение на предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за парламент, Стефан Янев изрази надежда, че вотът ще бъде честен. На въпрос ще дадат ли резултат в тази посока акциите на МВР, премиерът коментира, че именно това е задачата пред вътрешното министерство.
Според служебния премиер търговията с вот демотивира хората да гласуват, но от друга страна действията на МВР и по-голямата активност от страна на избирателите могат да сведат купеният вот до „пренебрежимо“ ниски нива.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар