Престъпен сговор и безстопанственост в “Кинтекс”, твърдят от спецпрокуратурата – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дружеството “Кинтекс” е разследвано заради некачествена продукция и изпълнение на поръчка на български производители на оръжие, довело до плащане на неустойки от страна на дружеството, което обаче не се е опитало да възстанови нанесената му щета от производителя на оръжието. Това обясни заместник-главният прокурор Иван Гешев пред медии.

Тази сутрин прокуратурата влезе в офиси на дружеството “Кинтекс” заради образувано разследване за престъпен сговор и безстопанственост. 

Гешев допълни, че разследването е започнало след инспекция на АДФИ, при която са констатирани нарушения в “Кинтекс”. “Все още няма обвинени лица по случая, а дали ще има, ще стане ясно утре”, каза прокурорът. Нарушенията касаели предишното ръководство на “Кинтекс”. 

Претърсванията и изземванията все още продължават. Неустойката била за милиони, а договорите за доставка били за всякакво оръжие, сключени с държави като Индия, но нямало данни за Украйна и Сирия.

“Доставчиците, заради които “Кинтекс” е платила неустойки, са трима”, каза още зам.-главният прокурор. 

За акцията в “Захарен комбинат” Пловдив, Иван Гешев коментира, че се претърсват седем адреса на лица, които били в периферията на организираната престъпна група на семейство Арабаджиеви. Иззети били много документи за офшорни компании. Като обвиняеми за данъчни престъпления са привлечени двама души. Те не били част от престъпната група, а изпълнявали нейни поръчки.

Иван Гешев каза още, че екстрадицията у нас на Цветан Василев е спряла да го вълнува, откогато разбрал, че “най-вероятно са изчерпани всякакви юридически възможности, а на преден план е политиката и финансовите взаимоотношения”.

Нямам намерение да бъда издигнат за участие в избора на главен прокурор, каза още Иван Гешев. Той обясни, че дори да бъде предложен има лични основания, които към този момент го карат категорично да не иска да участва в това състезание.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар