Престъплението на века. Бойко внасял боклук от Нигерия, във време, в което там е бушувала „Ебола“

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България е внасяла боклук от Нигерия, във време, в което там е бушувала смъртоносната и нелечима болест „ебола“. Това става ясно косвено от съпоставка на излезлите данни около скандала с боклука.

В официален отговор от министерството на финансите пише, че в периода 01.08.2014-28.08.2019 г., у нас са внесени над 700 хиляди тона боклук от „трети страни“, извън ЕС (документът е след статията). Т.е. от това, което наричаме „третия свят“.
В публичното пространство вече бе обявено, че сме внасяли отпадък дори от… Нигерия.
Но това, което засега не е обявено е, че през 2014 г. в тази страна, а и в околните и, избухна смъртоносна епидемия от Ебола. При това датите са близки. В тази статия* става ясно, че „еболата“ е нахлула в Нигерия към 26 юли. А в тази статия** става ясно, че Камерун затваря границата си с Нигерия, именно заради „еболата“. Датата е 18 август 2014.
От писмото на министъра става ясно, че България със сигурност е внасяла боклук след 1 август 2014. Това е времето след Пламен Орешарски, който подава оставка на 23 юли 2014, а служебното правителство на Георги Близнашки е назначено от Росен Плевнелиев на 6 август. След него е вторият кабинет „Борисов“.
Но 1 август 2014, и по-късно, означава боклук, който се е появил СЛЕД като „ебола“ вече е върлувала в Нигерия. И страните наоколо не само спират какъвто и да било внос, но и напълно ЗАТВАРЯТ ГРАНИЦИТЕ!
Не е ясно имало ли е „медицински отпадъци“ сред този боклук, но „ебола“ се разпространява и не само с медицинските отпадъци. Вирусът е много агресивен, реално не трябва да се доближаваш нито до болен, нито до нещо, до което той се е докосвал. Спасителните екипи и докторите влизат със специални костюми. Дори тогава има заразени, каквито случаи бяха описани с американски доктори.
Въпросът защо страна от Третия свят изнася боклук и трябва да плаща за това, при положение че може да го изгори на своя територия, винаги е бил объркващ. В Нигерия няма инспектори на ЕС, нито се спазва някакво екологично законодателство. Може да гори каквото си иска. Но сега това става ясно. В бъркотията около „ебола“ вероятно са горили много боклук, дрехи и какво ли не, но е възможно и да не са имали сили за всичко. Или местните да са бягали от това да се докосват до този боклук. И просто са го опаковали и изпратили „някъде“, срещу 60 евро на тон.Боклук от страни, където е бушувала „ебола“ би бил опасен дори ако е внесен не само в годината на епидемията, но и 1, 3, 5 години след това. Защото не е ясно кога е създаден боклукът и къде какво се съхранява в балите.
А обстоятелството, че „някакви заболявания“ са донесени (дори да не е ебола), е безспорно. Корнелия Нинова цитира работник***, който се убол на спринцовка от този боклук, дошъл от Африка, и после „месеци не можел да излезе от болниците“…
Ако в България е внесен дори 1 килограм боклук от зона с „ебола“, или дори граничеща с нея, това е откровен опит за геноцид и тероризъм над населението, и следва да се разследва по тези членове.
Аз направих каквото зависи от мен – проучих видимите факти, и като отговорен гражданин, представям това разследване.

Гешев е на ход…

Добри Божилов, писател
„Задругата
Източници:

Писмото от министъра:

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар