Преходът от Intel към собствени ARM процесори ще спести на Apple до 60% разходи

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple се подготвя да замени процесорите на Intel в компютрите си Mac със собствено разработени ARM решения, като преходът според експерти ще се случи в края на 2020 г. или в началото на 2021-а. Нова информация от анализатора Минг-Чи Куо, специалист по темата Apple, сега сочи, че с този си ход компанията ще спести между 40 и 60% от разходите си за процесори. 

Куо очаква новите процесори в Mac не само да доведат до по-малко разходи, но и да позволят на Apple да са по-конкурентни и независими от доставчици при обновяването на машините си. 

Припомням ви, че според по-ранна информация на Куо Apple ще премине към ARM-базирани процесори в последното тримесечие на настоящата или в началото на следващата година. 

По-интересното е, че през 2021-а анализаторът очаква Apple да представи няколко нови компютъра със собствен процесор, което ще включва както мобилни, така и настолни модели Mac. 

Преди няколко дни беше обявен нов MacBook Air, който обаче все така използва процесори на Intel. До края на годината обаче се говори, че ще видим и нов 14″ MacBook Pro. Дали той ще е първият от новото поколение – предстои да разберем. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар