Привикаха в МВР служителите на общинска фирма заради корпоративен вот

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служители и работници от общинското предприятие „Благоустрояване и превенция“ в Раковски са били призовани да се явяат в „Икономическа полиция“ в Пловдив, съобщава БТА. Според кмета на Община Раковски Павел Гуджеров всички призовани са се явили с личен превоз.

Фирмата е регистрирана в Камарата на строителите с дейност строителство и ремонт на улици. По думите на кмета Гуджеров в петък и събота, миналата седмица, всички работници са получили призовки с еднакъв текст – да се явят за справка, като за някои това е станало по домовете им, а за други – на работното място.

Директорът на фирмата Петър Антонов утончява, че са призовани всичките 60 служители, някои от които работят там от по 2-3 месеца. Полицейските служители ги питали дали някой ги е агитирал и дали им е оказвано някакво влияние. След това хората подписали протоколи да не се поддават на компромати и да не участват в изборни агитации. Независимо от доброто отношение на служителите на реда, действията на полицията Антонов все пак определя като „политически тормоз“.

Иванка Петрова, на 68 години, казва пред БТА, че „не би трябвало да ги разкарват за такива глупости – едно, че отсъстват от работа, друго, че ги стресират“. Тя е категорична, че никой не ги е агитирал за нищо, никой не им е давал подкупи и не е виждала прекия си началник, откакто е назначена на работа. Получавам си заплатата по банков път, с никого не се срещам и нищо не ми е казано, подчерта Петрова, подкрепена и от други нейни колеги.

На въпрос каква е причината за призовките, от пресцентъра на полицията в Пловдив, отговарят, че в отдел „Икономическа полиция“ се извършва проверка по информация за корпоративен вот в Раковски. По тази причина в сградата на отдела са призовани за снемане на обяснения служители от общинско предприятие в града. По преценка някои от тях се предупреждават с протоколи по чл. 65 от Закона за МВР.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар