Пригожин във ВИДЕО: ЧВК Вагнер напуска Бахмут до 10 май! Пита Шойгу и Герасимов къде са боеприпасите? – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на “Вагнер” Евгений Пригожин публикува видео на фона на поле, осеяно с трупове, отправяйки поредната доза нападки срещу властите в Русия.

Той попита: Шойгу, Герасимов, къде… са боеприпасите?ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО НА ПРИГОЖИН ТУК


Посочвайки мъртвите бойци, лидерът на “Вагнер” заяви, че кръвта им е още прясна: “Те дойдоха тук като доброволци и умират, за да можете вие да седите като дебели котки в луксозните си офиси”.

Преди няколко седмици Пригожин заплаши, че силите му ще напуснат Бахмут, ако властите в Русия не му помогнат с боеприпаси. По-късно амунициите бяха изпратени, а “Вагнер” продължи да се бие. Помощта обаче явно е била еднократна, защото развръзката вече е ясна – Пригожин обяви, че “Вагнер” ще се изтегли от Бахмут до 10 май.

Във видео, публикувано в социалните мрежи, той заявява, че “ще предаде позициите на войските на Руската федерация и ще “ближе рани”, а защото при липса на боеприпаси те са “обречени на безсмислена смърт”.

Той също така включва писмено изявление с график на всички събития, случили се от началото на пълномащабната война. Най-вече обвинявайки руското МО за проблемите, възникнали поради липсата на доставки и поддръжка.

Трябва да се отбележи, че в предишни случаи Пригожин е правил драматични изявления, след което се е отказвал от тях. Миналата седмица той предложи да се спре артилерийския огън по украинските сили в обсадения Бахмут, а по-късно каза, че това е шега.

СНИМКА: Стопкадър

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар