Приложението Apple TV+ скоро може да се появи за Android

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стрийминг услугата Apple TV+ скоро може да бъде достъпна и като Android приложение, което потребителите на платформата на Google да инсталират на смартфоните и таблетите си. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на обява за работа в американската компания. 

Apple TV и сега може да се инсталира на Android, но само на платформата за телевизори на Google, не и на мобилните устройства. През тях услугата е достъпна по не особено удобен начин – през уеб на tv.apple.com. 

Собствено приложение, разбира се, би било далеч по-удобен и бърз начин за гледане на филми, сериали и спорт в платформата. 

И въпреки че е рядкост Apple да разработва приложения за чужда платформа, това би ѝ дало достъп до огромна аудитория, която може да направи Apple TV+ още по-конкурентна на алтернативните Netflix, Disney+ и Max. Приходите от услуги също биха скочили, тъй като достъпът до това съдържание е платен.

В обявата за работа на Apple се казва, че търси някой, който да ръководи разработката на “забавни нови функции” и “да помогне за създаването на приложение, използвано от милиони за гледане и откриване на тв и спорт”. Кога Apple ще открие своя човек и кога приложението на Apple TV+ ще бъде пуснато за Android – предстои да разберем. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар