Приложението Nothing Chats е свалено от Google Play

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди дни Nothing, съвместно със Sunbird, обяви приложението Nothing Chats, което щеше да предложи функционалностите на iMessage за собствениците на Android модела Nothing Phone (2). Още при анонса се появиха опасения за сигурността на потенциалните му потребители, а днес те са потвърдени и самите Nothing обявиха, че свалят приложението от Google Play. 

В социалната мрежа X от компанията обявиха, че са премахнали Nothing Chats от Google Play и ще забавят пускането му, докато с разработчиците Sunbird не поправят някои “бъгове”. А под “бъгове” младият бранд има предвид пропуски в сигурността, за които получихме детайлна информация от техническия анализ на Texts.com. Screenshot 2023-11-20 at 7.36.30


Проблемът идва от Sunbird, но Nothing е трябвало да направят достатъчно добро проучване за партньорите си и да разберат каква точно услуга ще предлагат на своите потребители. В момента страда имиджът на смартфон компанията, но добрата новина е, че Nothing Chats не престоя много в онлайн магазина на Google. 

Цялото упражнение освен това се оказа напълно безсмислено, след като два дни по-късно Apple обяви, че ще въведе поддръжка на RCS, а това означава, че потребителите на iPhone и Android ще могат да комуникират през чат приложения, подобни и с функционалността на iMessage. 

 

 

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар